Verblijf

Wat is het?

Als bewoner van de Zeeg ben je helemaal op je plek. Je woont samen met anderen. Onze begeleiders staan altijd voor jullie klaar.

Hoe woon je bij De Zeeg?

Bij de Zeeg woon je in je eigen woning. Je richt die woning samen met je familie in. Je neemt je favoriete meubels mee van thuis en hangt je lievelingsfoto’s aan de muren. Zo wordt jouw woning ook echt jouw eigen plekje.

Bij de Zeeg sta je er nooit alleen voor. Onze begeleiders ondersteunen je dag en nacht bij dingen die je moeilijk of spannend vindt. Ze gaan met je naar de dokter, de supermarkt of maken samen met jou je bed op.

Waarom past de Zeeg bij jou?

Je woont nog thuis bij je ouders of bij een andere zorgorganisatie. De plek waar je woont, past misschien niet helemaal bij jou. Bij de Zeeg mag je zijn wie je bent. Soms kun je dingen zelf en soms heb je er begeleiding bij nodig. Die dingen dat doen wij dan samen met jou. Dat kan gaan om dagelijkse dingen maar ook om dingen die je fijn vindt in je vrije tijd te doen. Als het een keer misgaat, is er altijd een begeleider in de buurt waarop jij mag vertrouwen.

Hoe zien je dagen eruit?

Bij de Zeeg richt je samen met ons je dagen in. Na het ontbijt doe je samen met andere bewoners een activiteit. Binnen of buiten, actief of lekker rustig. Rond een uur of vijf komen jullie weer thuis en wordt er samen gegeten en nagepraat.

Wat hebben jullie allemaal gedaan? Hebben jullie dingen geleerd? Na het gezamenlijke avondeten ga je doen waar jij zin in hebt. Je ontmoet vrienden bij de club of kijkt televisie in je woning.

Zorgen dat jij je thuis voelt, dat is wat wij belangrijk vinden.

Is er een plekje vrij bij de Zeeg?

Ja!

Binnen de Zeeg hebben nog ruimte voor een nieuwe bewoner. Ben jij 18 jaar of ouder en heb je een verstandelijke beperking met minimaal een indicatie VG 3, dan hebben wij een woning voor je. Het is een tweepersoons woning waarin je samenwoont met een andere bewoner van de Zeeg. 24 uur per dag kun je een beroep doen op onze begeleiding maar er is geen continu toezicht. Overdag ga je naar je werk of dagbesteding. ’s Avonds en in het weekend kunnen wij je helpen bij waar je behoefte aan hebt. Onze begeleiding leggen we vast in je eigen zorgplan, dat we samen met jou opstellen. Samen met onze andere bewoners kun je meedoen aan activiteiten, samen eten en op vakantie gaan.

Word je nieuwsgierig naar wat we je kunnen bieden, neem dan contact op met Linda Korf de Gidts, manager zorg, tel. 06 82529520. Je kunt ook een berichtje sturen naar info@dezeeg.nl dan nemen wij contact met jou op.

 

 

Meer weten over het verblijf?

Heb je een vraag?
Wil je meer weten over ons, of wat we voor jou kunnen doen?
Bel of stuur ons een email.

Mail naar info@dezeeg.nl of bel met 026-3891086 en vraag naar Linda Korf de Gidts